Terugblik koffieochtend

Vanmorgen verzamelden ouders zich op de vrijeschool voor de allereerste koffieochtend van het nieuwe jaar. Terwijl de aroma’s van vers gezette koffie en dampende thee de ruimte vulden, werd er een bijzondere activiteit voorgesteld: elke ouder werd uitgenodigd om een tekening te maken die symboliseerde wat hen het meest was bijgebleven van het afgelopen jaar op de vrijeschool.

Al snel was de tafel gevuld met kunstwerken die het hart van de vrijeschoolgemeenschap weerspiegelden. Na het creatieve proces werd het tijd voor een korte presentatie: elke ouder deelde kort de betekenis achter zijn of haar tekening.

Een opvallend thema dat herhaaldelijk naar voren kwam, was de viering van het sinterklaasfeest op een andere locatie. De intieme sfeer en het persoonlijke contact met de Sint maakten deze ervaring voor velen onvergetelijk.

Een andere tekening onthulde de vreugdevolle momenten tijdens de bosdag met de kleuters, waar kastanjes werden gepoft en de verbondenheid tussen ouders en kinderen op speelse wijze werd versterkt. Hieruit bleek de zichtbare en stevige kern binnen de vrijeschool, die een gevoel van geborgenheid en gemeenschapszin creëert.

Een prachtige kerstkraam, door ouders gezamenlijk neergezet, was ook een hoogtepunt voor de gemeenschap. De gezamenlijke inspanningen en creativiteit resulteerden in een betoverende kerstsfeer die de warmte van samenzijn uitstraalde.

Het samen zingen op de vrijdagen bleek eveneens een geliefd moment te zijn, waarbij ouders en kinderen harmonieus bijeenkwamen om de week af te sluiten met muzikale vreugde. Als samenvatting van alle tekeningen werd duidelijk dat de vrijeschoolgemeenschap steeds hechter wordt en dat de vieringen de basis vormen voor deze groeiende verbondenheid.

IMG_7035 IMG_7035