Vriendenstichting Stella Maris

Op initiatief van de Medezeggenschapsraad (MR) van Stella Maris is vandaag een belangrijke stap gezet voor de toekomst van Vrijeschool Stella Maris op Texel. De MR heeft namelijk de oprichting van de ”Stichting Vrienden van Vrijeschool Stella Maris te Texel” geïnitieerd.

De voornaamste doelstelling van deze stichting is het ondersteunen en bevorderen van het bestaan van Vrijeschool Stella Maris op Texel door het mogelijk maken van schoolactiviteiten waarvoor de overheid geen financiële middelen ter beschikking stelt, en waar het reguliere bestuur en de directie evenmin middelen voor kan reserveren. Hierbij ligt de focus op het creëren van een zo groot mogelijke betrokkenheid van ouders, leerlingen, oud-leerlingen/ouders en sympathisanten.

Belangrijk om te benadrukken is dat de stichting zich nadrukkelijk niet bemoeit met de inhoudelijke gang van zaken op school, noch met de basisvoorzieningen van de school. Haar rol is specifiek gericht op het faciliteren van activiteiten die buiten de reguliere financiële kaders vallen.

Vandaag zijn de statuten van de stichting formeel vastgelegd bij de notaris, en het bestuur is geïnstalleerd. Het bestuur van de Stichting Vrienden van Vrijeschool Stella Maris te Texel bestaat uit Josje Weerle - Anepool, Marleen Keijser, Bart Ooijevaar en Evert Malschaert.

Met deze oprichting zet Stella Maris een belangrijke stap in het versterken van de schoolgemeenschap en het waarborgen van een bloeiende toekomst voor het vrijeschoolonderwijs op Texel. De betrokkenheid van ouders, leerlingen en sympathisanten wordt hierbij als essentieel gezien voor het succes van dit nieuwe initiatief.  Samen met de schoolleider, bestuur van de vriendenstichting, ouderwerkgroep  en MR gaan we in januari aan de slag met transitie van ouderbijdrage naar donatie en de vereffening.

c36005da-0a78-4c77-b583-801b9c895152 c36005da-0a78-4c77-b583-801b9c895152

Reacties
Reactie: (Keympe van der Gronde)
27-12-2023, 16:53
Beste bestuursleden Stichting.............., Heel benieuwd naar invulling vormgeving en verantwoordelijkheden van de Stichting. Indien gewenst, wil ik graag meedenken. Vriendelijke groet, Keympe van der Gronde (Oud directeur Stella Maris)