Advent - Kerst

Stella Maris vierde maandag de vierde adventweek met een prachtig meerstemmig optreden door bewoners en een begeleider van het Maartenhuis. In de adventperiode startte de vrije school iedere maandagochtend met passende livemuziek, een stille en donkere klas en sfeerverlichting.

Het woord Advent komt van het Latijnse woord: adventus – dit betekent komst. Hiermee wordt bedoeld: de komst van het licht op aarde. De adventtijd is een tijd van hoopvolle verwachting en stilte. Na de stormen van de herfsttijd, keert de kracht van de natuur langzaam in zichzelf terug en buiten wordt het elke dag donkerder. We keren in deze tijd naar binnen toe. In de adventtijd, kan langzaam het innerlijke licht groeien. Op Stella Maris is dit een belangrijke periode van verstilling en verdieping, op weg naar het wonder dat geboren wordt met kerst.

Deze week wonen de leerlingen kerstspelen bij op de Novalishoeve en bij het Maartenhuis. De kleuters spelen hun eigen kerstspel. Op vrijdag viert de school het kerstfeest. Hierbij versieren de kinderen, naar antroposofisch gebruik, een boom met rozen, die symbool staan voor het leven van Jezus op aarde: 30 rode rozen voor de jaren dat Jezus op aarde was vóór zijn doop; 3 witte voor de jaren na zijn doop tot zijn dood. Er wordt chocolademelk gedronken en samen gezongen. Stella Maris wenst iedereen een fijne kerst en een mooie jaarwisseling.

samen zingen advent samen zingen advent